Маас хоче особисто оцінити ситуацію на Донбасі

Маас хоче особисто оцінити ситуацію на Донбасі

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас у четвер прибуде в Україну з першим візитом, під час якого хоче, зокрема, оцінити на власні очі ситуацію на сході країни.

На цьому він наголосив в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.

“Головною темою мого візиту буде становище у східній Україні. Я хочу бачити, які наслідки має конфлікт для життя людей. Тому я і їду в Маріуполь», - заявив міністр.

Він підкреслив, що нарешті потрібні діюче перемир'я і прогрес у Мінському процесі. Цей процес триває вже майже чотири роки та залишається дорожньою картою для вирішення конфлікту. При цьому, додав політик, важливо, щоби був результат, і він чітко дав це зрозуміти під час нещодавніх переговорів у Москві, адже для досягнення суттєвого та видимого прогресу у Мінському процесі потрібно сприяння з боку Росії.

Читайте також: Маас переконаний, що німецькі авто не можуть бути загрозою безпеці США

Говорячи про місію Організації Об'єднаних Націй, Маас зазначив, що вона може стати шансом для забезпечення перемир'я і отримання нового імпульсу для політичного процесу; цим шансом треба скористатися. “Проте це вимагає того, щоб місія була сформована раціонально, щоб вона була дієвою, а не цементувала статус-кво”, - зауважив він.

“Ми не повинні забувати, що цей конфлікт залишається небезпечним і для стабільності за межами регіону”, - заявив очільник німецького МЗС.

Раніше міністр говорив, що в разі обрання ФРН непостійним членом Ради Безпеки ООН на 2019-2020 рр (голосування відбудеться 8 червня) українська тематика стане одним з пріоритетів роботі Німеччини в цьому органі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-