Маас переконаний, що німецькі авто не можуть бути загрозою безпеці США

Маас переконаний, що німецькі авто не можуть бути загрозою безпеці США

Укрінформ
Німеччина не згодна з протекціоністськими діями США у зовнішній торгівлі, зокрема, спробами підвищити мита на німецькі автомобілі, і має намір виступати проти них загальноєвропейською командою. 

Про це заявив міністр закордонних справ Хайко Маас, виступаючи у вівторок на Другому форумі Global Solutions у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

 "Я запитав Майка Помпео: Майк, це просто не може бути серйозно, що навіть німецькі автомобілі загрожують вашим інтересам національної безпеки. Навпаки, німецькі автомобілі роблять американські дороги безпечнішими", - розповів Маас про свою розмову минулого тижня у Вашингтоні.

Якраз під час першого візиту Мааса до США в якості глави МЗС американська сторона заявила, що розглядає можливість використання у разі загрози національній безпеці імпортних мит на певні товари, зокрема, автомобілі. "Той факт, що це може бути особливо спрямовано проти німецьких автомобілів, очевидний", - відзначив міністр. 

За його словами, протекціонізм викликає багато дискусій і більшість з них пов'язані саме із США. При цьому Маас не вважає, що зовнішньоторговельний баланс (він є для ФРН профіцитним) повинен стати стержнем у політичних відносинах між двома державами. 

Федеральний міністр закликав європейців діяти принципово згуртовано у світлі відмови США від багатосторонніх дій. "Європа, якщо ми єдині, все ще досить сильна, аби змінити ситуацію у світі", - сказав Маас. 

Читайте також: Німеччина сподівається запобігти торговельній війні зі США

Це ж стосується, підкреслив він, і політичних питань, зокрема, ситуації з Іранською ядерною угодою. Маас пообіцяв використати усі можливості, щоб зберегти угоду. Одностороннє рішення президента США Дональда Трампа про вихід з угоди міністр вважає серйозною невдачею та досі незрозумілим кроком. 

Загалом Маас підкреслив, що сьогодні важливіше, ніж будь-коли раніше, спільними зусиллями запобігти «поверненню у світ, повного суперництва за владу». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-