Путін не довіряє розслідуванню катастрофи МН17: ракета, звичайно ж, не російська

Путін не довіряє розслідуванню катастрофи МН17: ракета, звичайно ж, не російська

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін ще раз підкреслив, що в розслідуванні катастрофи пасажирського "Боїнга" (MH17) над Донеччиною влітку 2014 року немає нічого, щоб могло б викликати довіру.

"Повторюю, там кілька версій, у тому числі, і версія ракети української армії, і літаки, і т. д. Але немає нічого, що вселяло би нам довіру в якості остаточних висновків. І не буде цього без нашого повноцінної участі в роботі розслідування", - заявив Путін, передає російське агентство Інтерфакс.

Російський президент також підкреслив, що Москва не довіряє результатам розслідування міжнародної слідчої групи щодо катастрофи малайзійського "Боїнга", оскільки не бере в ньому участі.

Президент також заявив, що пасажирський "Боїнг" над Донбасом був збитий не російською ракетою.

"Ні, звичайно. Звичайно ж, ні", - сказав Путін, відповідаючи на уточнююче запитання, чи не була російської ракета, якою був збитий малайзійської "Боїнг".

У Міністерстві оборони Росії вважають, що доповідь Bellingcat про катастрофі "Боїнга" заснована на інформації, сфабрикованій Службою безпеки України.

"За подібними доказами навіть неспеціаліст без проблем побачить оперативний почерк (...) представників Служби безпеки України", - йдеться в заяві Міноборони РФ, поширеній в п'ятницю.

У той же час оборонне відомство не заперечує існування російських офіцерів, які фігурують в доповіді британської організації Bellingcat за "Боїнгу", однак, за його даними, вони були давно звільнені з військової служби і рід їх занять невідомий.

"Що стосується згаданих у тексті Bellingcat офіцерів, то всі вони були давно звільнені з військової служби. Російське військове відомство не має відомостей про рід їх занять поза Збройними силами", - йдеться в заяві Міноборони РФ.

Читайте також: Трагедія МН17: Bellingcat назвав офіцера РФ, який перекидав "Бук" в Україну

У міністерстві також назвали доповідь Bellingcat дезінформацією і "черговим вкиданням".

"Звертає на себе увагу, що всі обтяжуючі своєю дурістю домисли розслідувачів засновані на старому фейку з імітацією радіоперехоплення розмови невстановлених осіб, опублікованому ще 18 липня 2014 року, на наступний день після катастрофи, Службою безпеки України", - йдеться в заяві Міноборони РФ.

Як повідомлялося, Австралія і Нідерланди офіційно звинуватили Росію у відповідальності за знищення у липні 2014 року пасажирського Boeing-777 "Малайзійські авіалінії", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

24 травня Міжнародна спільна слідча група, в яку входять фахівці з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України, повідомила, що літак був збитий над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року ракетою, випущеною з зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді ППО російських ЗС, яка дислокується в Курську.

Дослідницька група Bellingcat в рамках спільного розслідування з The Insider заявила в п'ятницю, що в переправленні з РФ в Донбас зенітно-ракетного комплексу "Бук", з якого був збитий MH17, "брав участь офіцер ГРУ Олег Іванніков".

Зі свого боку в Міноборони РФ постійно заявляють, що російські військові не причетні до катастрофи "Боїнга".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-