Збиття МН17: Bellingcat назвав ім’я офіцера РФ, що перекидав “Бук” в Україну

Збиття МН17: Bellingcat назвав ім’я офіцера РФ, що перекидав “Бук” в Україну

Укрінформ
Учасники дослідницької групи Bellingcat дійшли висновку, що Андрій Іванович з позивним «Оріон», який фігурує в матеріалах міжнародного розслідування аварії рейса MH-17, - це офіцер ГРУ Олег Володимирович Іванніков.

Про це йдеться в розслідуванні Bellingcat і видання The Insider.

«Команда Bellingcat, видання The Insider та інші розслідувачі встановили, що «Андрій Іванович» або «Оріон», який брав участь у перекиданні до України «Бука», що збив MH-17,, - це офіцер ГРУ Олег Володимирович Іванніков. Раніше він служив міністром оборони Південної Осетії», - йдеться в повідомленні.

Як з'ясували в Bellingcat, офіцер ГРУ Іванніков, 1977 року народження, був міністром оборони Південної Осетії з 2006-го по 2008 рік. У 2014 році він виїхав у зону українського конфлікту: там він координував дії ПВК Вагнера і відповідав за взаємодію з адміністрацією терористичної організації "ЛНР".

У Bellingcat розповіли, що після того, як їм вдалося встановити особу Іваннікова, учасники розслідування кілька разів дзвонили йому по телефону, щоб переконатися, що його голос збігається з голосом «Оріона».

Представник Bellingcat на прес-конференції в п'ятницю, відповідаючи на запитання журналістів, зазначив, що не уявляє такої ситуації, за якої президент Росії Володимир Путін не знав би про перекидання військової техніки через кордон, і що це, на його думку, підпадає під статтю КК РФ про розв'язання агресивної війни, повідомляє «Медуза».

Читайте також: Збиття МН17: Україна хоче приєднатися до процесу, ініційованого проти РФ

Раніше в п'ятницю стало відомо, що Австралія і Нідерланди офіційно звинуватили Росію у відповідальності за знищення пасажирського малайзійського літака рейса МН-17 в 2014 році.

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH-17 з Амстердама до Куала-Лумпур, було збито бойовиками на Донбасі в липні 2014 року. На борту лайнера перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажа, всі вони загинули.

24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що літак рейса MH-17 над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року було збито зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді ППО російських ВС, яка дислокується в Курську.

Керівник австралійського зовнішньополітичного відомства Джулі Бішоп заявила, що Росія має пояснити свою участь в знищенні малайзійського літака рейса МН-17, яку довела Об'єднана слідча група.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-