Кремль вважає, що українська влада

Кремль вважає, що українська влада "засиділась" - Геращенко

Укрінформ
У Кремлі дуже задоволені ситуацією, коли відповідальність за тортури над політв'язнями, попри зусилля МЗС України, перекладають на Київ. Україна готова передати РФ 23 "ихтамнетов".

Про це заявила у Фейсбуці  перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко. 

"Кремль теж вважає, що українська влада «засиділась» і прагне її змінити.... Й в Кремлі точно дуже задоволені, коли відповідальність за тортури над Сенцовим, Кольченком, Карпюком, Клихом, Грибом, Пановим, до яких навіть консулів не допускають, попри всі зусилля нашого МЗС, чомусь покладають на українську владу.... Ще раз наголошую- ми готові передати росіянам 23 ихтамнетов. Відповіді на це немає. Якщо в когось є конкретні ідеї, пропозиції, думки, як витягти українських заручників з російських тюрем - я відкрита до спілкування", - написала політик. 

Також Геращенко заявила, що звільнення бранців Кремля і в‘язнів в ОРДЛО та Криму залежить від Путіна, Київ готовий до компромісів в цьому питанні. Але, підкреслила вона, досі не має відповіді на  пропозицію України про передачу 23 засуджених росіян в обмін на українців з російських тюрем.

Читайте також: Звільнення українських бранців Кремля залежить від Путіна - Геращенко

Геращенко закликала представників громадського сектору, родичів українських заручників та політв’язнів Кремля до спільної та конструктивної співпраці у питанні звільнення незаконно утримуваних громадян України, які утримуються на тимчасово окупованих територіях України та в Російській Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-