Звільнення українських бранців Кремля залежить від Путіна - Геращенко

Звільнення українських бранців Кремля залежить від Путіна - Геращенко

Укрінформ
Звільнення українських бранців Кремля в ОРДЛО та Криму залежить від Путіна.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

"Звільнення бранців Кремля і в‘язнів в ОРДЛО та Криму залежить від Путіна, Київ готовий до компромісів в цьому питанні. Ми й досі не маємо відповіді на нашу пропозицію про передачу 23 засуджених росіян, аби нам віддали українців з російських тюрем. Я закликаю представників громадського сектору, родичів українських заручників та політв’язнів Кремля до спільної та конструктивної співпраці у питанні звільнення незаконно утримуваних громадян України, які утримуються на тимчасово окупованих територіях України та в Російській Федерації", - написала політик.

Геращенко зазначила, що  влада докладає максимальних зусиль для звільнення і робота триває по різних напрямках. 

"Журналісти запитують про заручників і політв‘язнів Кремля. По-перше, я і мій офіс на постійному контакті і з родинами, і з адвокатами. І минулого тижня, відразу після оголошення О. Сенцовим голодування, мій офіс був на контакті з його сестрою, Наталею, ми запрошували її на зустріч зі спецпредставником США К. Волкером (на жаль, вона не змогла доєднатися), а на цій зустрічі обговорювалося питання звільнення заручників і політв‘язнів, я розповіла про голодування Олега, ми просили посилити тиск на РФ. Також ми на контакті з адвокатами бранців, М. Фейгіним, І. Новіковим, адвокатами кримських татар", - заявила вона.

Читайте також: Україна робить усе, аби Путін розблокував звільнення політв'язнів - Порошенко

Вона також додала, що звільнення українських заручників та політв’язнів перебуває у центрі уваги на всіх міжнародних зустрічах, зокрема і на найвищому рівні.

Вранці 22 травня активісти провели акцію "Досить сидіти!" під адміністрацією Президента з вимогою до влади докладати більше зусиль для визволення українських політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-