Україна робить усе, аби Путін розблокував звільнення політв'язнів - Порошенко

Україна робить усе, аби Путін розблокував звільнення політв'язнів - Порошенко

Укрінформ
Україна робить усе, щоб забезпечити тиск на главу російської держави Володимира Путіна, аби він дав доручення продовжити процес повернення українських політв'язнів, які незаконно утримуються на території РФ.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільного брифінгу з Президентом Естонської Республіки Керсті Кальюлайд, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ми робимо все, що від нас залежить для того, щоб забезпечити, вибачте на слові, тиск на російського президента, щоб він нарешті віддав доручення і процес, який нами було розпочато наприкінці минулого року, коли нам вдалося звільнити 74 заручники, ми обов'язково якнайшвидше продовжили і українські герої якнайшвидше повернулися додому», - зазначив Порошенко, відповідаючи на запитання журналістів.

Він наголосив, що «не існує жодних міжнародних переговорів, ні з нашими європейськими партнерами, ні з нашими американськими партнерами, де б ми не піднімали питання необхідності якнайшвидшого звільнення українських заручників, які незаконно утримуються як на окупованій території, так і політичних в'язнів, яких Росія тримає в тюрмах окупованого Криму і на території Російської Федерації».

Читайте також: Україна готова надати будь-які гарантії надійності своєї ГТС - Порошенко

Президент також повідомив, що обговорював питання повернення українських політв'язнів до України і під час зустрічі з Президентом Естонської Республіки Керсті Кальюлайд. 

«Ми це обговорювали сьогодні з пані Президентом, скоординували наші дії, бо звільнення заручників є складовою частиною мінських угод, де Росія взяла на себе прямі зобов'язання щодо звільнення заручників. Мова йде про Сущенка, мова йде про Сенцова, про Кольченка і про багатьох інших, мова йде про кримських татар, мова йде про українських військовослужбовців - нікого ми не забуваємо», -  зазначив Порошенко.

Він додав, що це питання також обговорив і 21 травня під час переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

«Ми також скоординували наші дії і пані канцлер мене проінформувала, що під час переговорів з Путіним в Сочі це питання також було одним із найважливіших на порядку денному», - повідомив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-