Лондон закликає Кремль звільнити українських політв'язнів

Лондон закликає Кремль звільнити українських політв'язнів

Заява
Укрінформ
Міністр Великої Британії у справах Європи Алан Дункан засудив відкриття Керченського мосту з Росії до анексованого Криму та закликав Кремль звільнити українських політв'язнів.

Про це йдеться у його заяві, оприлюдненій на сайті британського уряду.

"Крим є частиною України, а його анексія Росією є порушенням міжнародного права. Відкриття цього (Керченського - ред.) мосту є ще одним порушенням українського суверенітету і ще одним прикладом російської безрозсудної поведінки. Ми продовжуємо співпрацювати з союзниками, аби протидіяти анексії, зокрема шляхом збереження ефективного пакету санкцій", - сказав Дункан.

Британський міністр додав, що глибоко стурбований ситуацією щодо прав людини у Криму.

"Велика Британія також залишається глибоко стурбованою ситуацією щодо прав людини у Криму, де ми спостерігаємо за системним переслідуванням національних меншин і тих, хто висловлює свою несхвальну думку щодо незаконної анексії (цієї) території Росією", - повідомив він.

Дункан вкотре закликав Росію звільнити політв'язнів, які зараз перебувають у Криму й у Росії.

"Ми знову закликаємо Росію звільнити всіх українських політичних ув'язнених, які перебувають у Криму та в Росії, а також забезпечити безперешкодний доступ міжнародним організаціям з нагляду за дотриманням прав людини на півострові", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, у Росії 15 травня офіційно запустили автомобільний рух по мосту через Керченську протоку до окупованого Криму.

Читайте також: США засудили зведення РФ мосту до окупованого Криму

Президент України Петро Порошенко назвав незаконне будівництво Керченського мосту черговим свідченням нехтування міжнародним правом з боку Кремля.

Зі свого боку, у Європейській службі зовнішньої діяльності заявили, що будівництво так званого Керченського мосту на Кримському півострові, тимчасово окупованому Росією, є черговим порушенням з боку Росії суверенітету і територіальної цілісності України.

Офіційний Вашингтон також засудив зведення Росією та часткове відкриття мосту через Керченську протоку в Крим, наголосивши, що це не було погоджено з урядом України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-