Замість комітетів – тренінг: як депутати проведуть непленарний тиждень

Замість комітетів – тренінг: як депутати проведуть непленарний тиждень

Укрінформ
Жоден комітет Верховної Ради не запланував засідання цього тижня, хоча згідно з календарним планом депутати мають працювати у комітетах з 7 по 11 травня.

Водночас на сайті парламенту анонсовано тренінг "Регламент Верховної Ради", який представники програми USAID РАДА проводитимуть 7-8 травня для народних депутатів, їхніх помічників-консультантів, працівників Апарату Верховної Ради, секретаріатів комітетів і фракцій, а також для представників громадських організацій, які співпрацюють з ВР, та парламентських журналістів.

Крім того, Комітет з питань економічної політики з 7 по 11 травня планує ряд робочих зустрічей і нарад щодо доопрацювання законопроектів за участю авторів законодавчих ініціатив і юридичних експертів.

Щодо інших комітетів, то, зокрема, Комітет з питань європейської інтеграції у розділі "Календарний план засідань" свого порталу інформує, що цього місяця засідання заплановані на 16 і 23 травня. Аналогічні дати вказані й на сайтах Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та Комітету з питань правової політики та правосуддя.

Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України збирається засідати 16 травня.

Наразі немає інформації і щодо проведення засідань фракцій. Проте зазвичай вони відбуваються наприкінці тижня, що передує пленарному.

Читайте також: У квітні 13 депутатів не проголосували жодного разу - КВУ

Водночас у секретаріаті "Радикальної партії Олега Ляшка" кореспондентові Укрінформу сказали, що цього тижня фракція не проводитиме засідання, бо "всі депутати працюють на округах". А відповідно до календарного плану проведення сесії для роботи з виборцями був передбачений попередній тиждень - з 30 квітня по 4 травня.

У свою чергу в прес-службі фракції політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" повідомили, що цього тижня "народні депутати активно працюють у комітетах". Окрім того, вони щоденного беруть участь у внутрішньопартійних нарадах, зокрема "сьогодні лідер партії Юлія Тимошенко провела дві наради, які прирівнюються до засідань фракції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-