НАБУ перевірить декларацію депутата Журжія, який

НАБУ перевірить декларацію депутата Журжія, який "забув" про мільйон

Укрінформ
Нацагентство з питань запобігання корупції затвердило та направило до НАБУ висновок за результатами повної перевірки декларації за 2015 рік (виправленої), поданої народним депутатом від "Самопомочі" Андрієм Журжієм.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство встановило, що суб’єкт декларування подав недостовірні відомості, що відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб", - йдеться в повідомленні.

Так, за даними НАЗК, депутат Журжій відобразив недостовірні відомості щодо нарахованого/отриманого доходу, одержаного ним у вигляді дивідендів та членом його сім’ї у вигляді заробітної плати, не відобразив дохід у вигляді соціальних виплат та інформацію про наявність корпоративних прав.

Загалом за результатами повної перевірки декларації народного депутата було встановлено відображення в ній недостовірних відомостей на загальну суму понад 1 млн 200 тис. гривень, поінформували в НАЗК.

Читайте також: Деклараціями Рабіновича і Трубарова зацікавилося НАЗК

При цьому в Нацагентстві нагадали, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу України.

Водночас у НАЗК зазначили, що затвердження обгрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-