Посол України обурений заявою глави провладної парламентської фракції Болгарії

Посол України обурений заявою глави провладної парламентської фракції Болгарії

Укрінформ
Посол України в Болгарії Микола Балтажи висловив глибоке обурення антиукраїнською заявою голови партії "Атака" та провладної парламентської фракції "Об’єднані патріоти" і закликав болгарську владу засудити його висловлювання.

Про це повідомляє прес-служба посольства України в Болгарії.

"Глибоко обурений маніпулятивною, недостовірною і неприйнятною заявою лідера партії "Атака" Болгарському національному радіо та Болгарському національному телебаченню щодо "профашистського перевороту" в Україні, "ісконної" російської приналежності Криму та визнання незаконних виборів президента РФ в окупованому Криму", - цитує Балтажи  прес-служба посольства.

Глава диппредставництва України закликав болгарську владу засудити антиукраїнські, антидемократичні і антиєвропейські висловлювання голови провладної парламентської фракції, які свідчать про підтримку агресії РФ проти України та дискредитують офіційну позицію держави і болгарське головування в Раді ЄС.

Політична партія націоналістичного спрямування "Атака" створена у 2005 році в Софії, її головою було обрано відомого журналіста і політика Волена Сидерова. Партія апелює до великого історичного минулого Болгарії та відстоювання національних інтересів болгар, категорично виступає проти членства Болгарії у Європейському Союзі та НАТО і з лояльністю ставиться до Росії, яку вважає стратегічним партнером Болгарії.

Під час дострокових парламентських виборів у Болгарії у березні 2017 року націоналістична політична коаліція "Об'єднані патріоти", до якої входять Болгарський національний рух, Національний фронт порятунку Болгарії і "Атака", набрала 9% голосів.

Читайте також: Болгарія вирішила не висилати російських дипломатів

Переможець парламентських виборів у Болгарії партія ГЄРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії), яка набрала близько 33% голосів,  домовилася про  створення правлячої коаліції з представниками "Об'єднаних патріотів". Разом вони мають у парламенті 122 мандати з 240.

11 січня 2018 року відбулось офіційне відкриття болгарського головування в Європейському Союзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-