Чверть депутатів Ради цьогоріч уже побували в закордонних відрядженнях

Чверть депутатів Ради цьогоріч уже побували в закордонних відрядженнях

Укрінформ
Протягом 2018 року 104 народних депутати відряджались у закордонні службові відрядження, 23 відрядження припали на пленарні дні.

Про це йдеться у відповіді Апарату Верховної ради на інформаційний запит Укрінформу.

Згідно із даними паспортно-візового оформлення документів для службових відряджень за кордон народних депутатів протягом 2018 року станом на 30 березня було оформлено 174 закордонні відрядження 104 народним депутатам.

Разом із цим на пленарні дні припали 23 закордонні відрядження. Водночас у переважній більшості такі відрядження здійснювались з метою участі у міжнародних заходах у складі офіційних делегацій.

Читайте також: Парубій запустив підготовку е-карток для депутатів

За даними апарату парламенту у непленарні дні депутати відряджались для участі й в інших заходах, зокрема для відвідування Зимової Олімпіади у Кореї, участі збірної команди ВР з футболу у Міжпарламентському футбольному турнірі, присвяченому 100-річчю створення парламенту Азербайджану.

Окрім того 83 відрядження (48% - ред.) фінансувались виключно за рахунок парламенту і тільки 21 таке відрядження оплачували депутати за власний рахунок. Решта відряджень фінансувались частково парламентом, а частково приймаючою стороною чи власними коштами нардепів.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом народного депутата Сергія Власенка до Голови Верховної Ради України. Судове засідання відбудеться 25 квітня.

Позивач просить суд визнати протиправним та нечинним  абзац третій пункту 4 розпорядження Голови Верховної Ради України «Про деякі питання дотримання прав, виконання обов'язків та посилення відповідальності  народного депутата України», де мова йде про те, що не здійснюються відрядження народних депутатів у тижні, які відведені для пленарних засідань парламенту  відповідно до календарного плану  роботи чергової сесії Верховної Ради, окрім відряджень для участі в офіційних парламентських делегаціях України або згідно із рішенням парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-