Відтермінування декларацій для активістів: ОПОРА порахувала депутатів, які не голосували

Відтермінування декларацій для активістів: ОПОРА порахувала депутатів, які не голосували

Укрінформ
У голосуваннях за відтермінування е-декларування для громадських активістів не брали участі 154 народні депутати. Найбільше таких народних обранців у "Опозиційному блоці".

Про це повідомляє громадська мережа ОПОРА.

Зокрема, в ОПОРІ нагадали, що 22 березня народні депутати безуспішно намагалися внести до порядку денного пленарного засідання парламенту законопроект № 8120 щодо відтермінування е-декларування для громадських активістів. Загалом, Голова Верховної Ради Андрій Парубій 9 разів ставив дане питання на голосування, але жодного разу необхідна кількість голосів не набиралася.

"Громадянська мережа ОПОРА" проаналізувала всі голосування та виявила, що 154 народні депутати взагалі не голосували ні "за", ні "проти", ні "утримався" з даного питання", - йдеться в повідомленні.

Експерти також додали, що у найкращому випадку під час голосування рішення знаходило підтримку 194 депутатів у залі, у найгіршому – 136 парламентаріїв.

За даними ОПОРИ, найбільше "ніяк не голосували" за відтермінування електронного декларування обранці з "Опозиційного блоку" (31 депутат) та "Блоку Петра Порошенка" (29), а також групи "Партія “Відродження" (20).

Із групи "Воля народу" та Радикальної партії не проявили свій голос по 15 депутатів, з "Народного фронту" – 11, з "Батьківщини" – 6, із "Самопомочі" – один. Також жодного разу не голосували 26 позафракційних депутатів.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко наполягає на негайному ухваленні Верховною Радою законопроекту щодо скасування електронного декларування для громадських організацій та ухвалити відповідальне рішення про скасування електронного декларування для активістів.

Раніше новообраний голова НАЗК Олександр Мангул заявив про скликання 29 березня позачергового засідання, яке планується присвятити питанню подання декларацій громадськими активістами.

Читайте також: Парубій хоче, аби Рада розглянула скасування декларацій активістів зранку 3 квітня

У Верховній Раді ініціювалось проведення позачергового засідання у п'ятницю, 30 березня  для скасування необхідності для громадських активістів декларувати доходи.

27 березня 2017 року Президент Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

Євросоюз розкритикував українські поправки до закону про електронне декларування, які передбачають подання декларацій громадськими активістами.

Порошенко згодом просив депутатів скасувати вимогу про зобов'язання громадських активістів подавати електронні декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-