Парубій хоче, аби Рада розглянула скасування декларацій активістів зранку 3 квітня

Парубій хоче, аби Рада розглянула скасування декларацій активістів зранку 3 квітня

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій виступає за розгляд скасування процедури е-декларування для громадських активістів та декриміналізації статті за неподання ними е-декларацій першим питанням у вівторок, 3 квітня.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби парламенту за результатами наради голів фракцій.

«Під час наради голів та представників фракцій та груп Верховної Ради України Голова парламенту Андрій Парубій виступив з ініціативою, щоб першим питанням порядку денного засідання Верховної Ради України у вівторок, 3 квітня 2018 року, було питання скасування процедури електронного декларування для громадських активістів та декриміналізації статті про неподання, або невчасне подання електронної декларації громадськими активістами», - зазначається в повідомленні.

При цьому, згідно з повідомленням, під час наради голови та представники фракцій узгодили, що проведуть роботу у своїх фракціях, для забезпечення «позитивного рішення» у декриміналізації у цих питаннях.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко наполягає на негайному ухваленні Верховною Радою законопроекту щодо скасування електронного декларування для громадських організацій та ухвалити відповідальне рішення про скасування електронного декларування для активістів.

Читайте також: Порошенко наполягає на негайному скасуванні е-декларацій для активістів

У Єврокомісії розкритикували керівництво України у зв'язку з невиконанням зобов'язання скасувати обов'язкове електронне декларування для громадських активістів.

Про це йдеться в оприлюдненій у середу заяві єврокомісара з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнеса Гана.

Раніше новообраний голова НАЗК Олександр Мангул заявив про скликання 29 березня позачергового засідання, яке планується присвятити питанню подання декларацій громадськими активістами.

У Верховній Раді ініціювалось проведення позачергове засідання у п'ятницю, 30 березня, для скасування необхідності для громадських активістів декларувати доходи.

27 березня 2017 року Президент Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

Євросоюз розкритикував українські поправки до закону про електронне декларування, які передбачають подання декларацій громадськими активістами.

Порошенко згодом просив депутатів скасувати вимогу про зобов'язання громадських активістів подавати електронні декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-