Угорщина не зніме своїх претензій до України - Зеркаль

Угорщина не зніме своїх претензій до України - Зеркаль

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль вважає, що Угорщина не буде знімати ряд своїх претензій до України.

Про це вона заявила в ефірі Радіо НВ.

"Угорщина не буде знімати свої претензії. Наскільки я розумію, вони будуть піднімати свої претензії, і я не очікую, що вони припинять провокувати і весь час використовувати всі можливі важелі для продовження спекуляцій", - зазначила заступник міністра.

Також Зеркаль повідомила, що незважаючи на це, зараз у відносинах угорської громади і Міністерства освіти і науки України є взаєморозуміння.

Читайте також: Відтермінування закону про освіту нічого не змінить - представник угорців Києва

Як повідомлялося, в ніч на 4 лютого невідомі кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі Закарпатської спілки угорців в Ужгороді. В результаті було пошкоджено перше зовнішнє вікно і обгоріла рама.

Інцидент стався за два дні до офіційного візиту до Закарпаття верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин Ламберто Заньєра. Після цього Міністерство закордонних справ Угорщини закликало ввести наглядову місію ОБСЄ на території Закарпаття.

Пізніше посол Угорщини Ерно Кешкень заявив про можливість видавати жителям Закарпатської області угорські паспорти і створити угорську автономію.

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що він перевищив свої повноваження.

Також у Будапешті продовжують наполягати на "утисках" прав національних меншин в Україні через освітню реформу.

У свою чергу, Київ вважає, що Угорщина маніпулює в своїх заявах з вимогою відкласти закон України про освіту до 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-