Законопроект про бізнес-омбудсмена пройшов профільний комітет Ради

Законопроект про бізнес-омбудсмена пройшов профільний комітет Ради

Укрінформ
Комітет з питань фінполітики і банківської діяльності рекомендує Раді ухвалити за основу законопроект, що визначає правові засади створення та організації діяльності установи фінансового омбудсмена.

В обговоренні законопроекту взяли участь члени комітету та голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Ігор Пашко, повідомляє прес-служба парламенту.

«Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект про установу фінансового омбудсмена», - йдеться в повідомленні.

Проект підготовлено членами цього комітету з метою впровадження механізму альтернативного (позасудового) вирішення спорів, що виникають у споживачів фінансових послуг із надавачами фінансових послуг, який сприятиме підвищенню довіри споживачів до фінансового ринку.

Документ передбачає впровадження альтернативного позасудового механізму вирішення спорів для споживачів та надавачів фінансових послуг. «Його прийняття є критично важливим для відновлення довіри до фінансового ринку та його подальшого зростання», - зазначили учасники обговорення.

Читайте також: Гройсман: Обшуки компаній "створюють неприємну атмосферу"

Зокрема, пропонується визначити правові засади створення та організації діяльності установи фінансового омбудсмена, принципи її діяльності, компетенцію установи, порядок її фінансування, повноваження та вимоги до фінансового омбудсмена та уповноважених осіб, порядок вирішення спорів між споживачами і надавачами фінансових послуг та виконання рішень за результатами розгляду, а також основні засади співпраці установи з державними органами та органами місцевого самоврядування.

Як повідомлялося, законопроект № 8055 «Про установу фінансового омбудсмена» зареєстрований у парламенті 22 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-