Гройсман: Обшуки компаній

Гройсман: Обшуки компаній "створюють неприємну атмосферу"

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зауважив, що треба розібратися у ситуації з обшуками компаній в Україні і не допустити використання силовиками владних повноважень.

Про це він написав у Facebook.

"Минулого тижня відбулася низка обшуків у компаніях. Я буду захищати легальний бізнес і нам потрібно розібратися, що відбувається. Щоб силовики не використовували владні повноваження. Тому я доручаю Міністерству юстиції спільно з бізнес-омбудсменом та урядовим офісом інвестицій проаналізувати цю ситуацію. Поспілкуватися з силовими структурами та представниками бізнесу, щоб ми зробили попередні висновки", - написав Гройсман.

Він додав, що далі всі питання мають бути предметом обговорення на одному із перших засідань комісії, яка утворена для реалізації закону по "МаскиШоуСтоп" (про захист бізнесу від можливих зловживань влади, зокрема стосовно проведення обшуків).

"Легальний, білий бізнес ми маємо захистити. А такі обшуки створюють неприємну атмосферу у роботі", - наголосив Гройсман.

Читайте також: Обшуки на "Новій пошті": у компанії кажуть, що в них забрали гроші клієнтів

Як відомо, 16 березня представники Генеральної прокуратури провели близько 15 обшуків складських та офісних приміщень ТОВ "Нова пошта" у Києві, Полтаві, Харкові, Одесі, Львові та Дніпрі. "Нову пошту" підозрюють у несплаті податків в особливо великих розмірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-