Обшуки на

Обшуки на "Новій пошті": у компанії кажуть, що в них забрали гроші клієнтів

Укрінформ
Вилучені правоохоронцями кошти під обшуків у компанії "Нова пошта" були грошовими переказами клієнтів.

Про це під час прес-конференції у понеділок, 19 березня, заявив співвласник "Нової пошти" В'ячеслав Клімов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"16 березня, в п'ятницю ввечері, в офіс компанії "Нова пошта" більше 30 співробітників правоохоронних органів з'явилися і почали проводити обшуки. Одночасно обшуки відбувалися в компаніях, які входять в групу компаній нашого інвестиційного фонду Прайм. Одночасно з цим відбувалися обшуки ще в чотирьох містах України: Полтаві, Одесі, Харкові, Львові. Проводилися ці дії в рамках ухвали Печерського суду Києва. Однак в ній досить розпливчасто йдеться про те, що в групах наших компаній є ознаки ухилення від сплати податків, переказу деяких безготівкових коштів у готівку з використанням фіктивних підприємств і підроблених документів. Обшуки відбувалися у 42 касах. При цьому за результатами цих обшуків у різних містах України не було виявлено ніяких порушень", - сказав співвласник компанії.

Читайте також: У Генпрокуратурі розповіли про результати обшуків на "Новій пошті"

Клімов стверджує, що вилучені в результаті обшуків у компанії "Нова пошта" кошти були грошовими переказами клієнтів.

"У місті Харкові в першому відділенні були вилучені понад 130 тис. грн коштів наших клієнтів з каси нашої фінансової компанії "Форпост". Це були грошові перекази, які очікували наших клієнтів. І на мій погляд, ця незначна сума і була потім підставою для того, щоб у прес-релізі Генпрокуратури з'явилася інформація щодо деяких вилучених коштів. Зараз клієнти пишуть скарги. І ми будемо оскаржувати ці вилучення", - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна прокуратура провела обшуки у складських та офісних приміщеннях ТОВ "Нова пошта" у ряді міст.

Як пізніше заявила прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган, слідчі головного слідчого управління Генеральної прокуратури вилучили під час обшуків у приміщеннях "Нової пошти " у Києві, Дніпрі, Одесі, Львові, Харкові та Полтаві фінансові документи та необліковані грошові кошти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-