Клімкін запропонував посилити тиск на Росію

Клімкін запропонував посилити тиск на Росію

Укрінформ
Після атаки з отруйним газом у Британії Захід повинен був побачити, що для Росії не існує «червоних ліній» та посилити заходи тиск на Кремль.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.

«Отже, принципово, тут немає червоних ліній. Мова йде про всеосяжну та скоординовану відповідь. Без такої відповіді, без певного роду платформи для трансатлантичного співтовариства – а я бачу Україну важливою частиною трансатлантичної спільноти - Росія спробує втрутитися в демократичні інститути... Тому нам потрібна жорстка відповідь на загрозу Росії», - переконаний Він.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: Польща виступає за "синхронні" санкції ЄС і НАТО

Глава українського МЗС запропонував запровадити цілеспрямовані санкції.

«Могло б бути більше політичного тиску. Можуть бути спроби протистояти російським нетрадиційним загрозам. Це могло б бути пов'язане з енергією», - перераховує політик можливості посилення тиску. Дієвим йому вбачається бойкот Чемпіонату Світу з футболу.

Читайте також: Україна бойкотуватиме усі спортивні змагання в Росії

В цілому глава українського МЗС зазначив, що з самого початку не було повного розуміння поведінки Росії та її намірів, а тому багатьом людям був потрібен час, щоб зрозуміти, що таке Росія та її режим. Але зараз ставлення до ЄС змінюється. Дипломат переконаний, що в Європі настрої вже дозріли для формування єдиної відповіді.

Як раніше повідомляло агентство, Клімкін відмежувався від надрукованої в таблоїді Bild інформації про те, що він нібито закликав до введення санкцій проти екс-канцлера ФРН Герхарда Шредера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-