РФ протестує через відмову України пускати росіян до консульств на вибори

РФ протестує через відмову України пускати росіян до консульств на вибори

Укрінформ
Посольство РФ обурила реакція України на російські вибори.

Коментар у зв'язку із заявою МВС України щодо проведення виборів президента Російської Федерації оприлюднила прес-служба диппредставництва РФ.

"Обурені озвученими планами українського МВС блокувати в день проведення виборів Президента Російської Федерації 18 березня 2018 року доступ російських громадян до виборчих дільниць у Посольстві Росії в Києві та Генеральних консульствах в Одесі, Львові і Харкові", - заявляють російські дипломати.

На їхню думку, наміри України перешкоджати голосуванню росіян в консульствах мають "надумані" підстави і суперечать "базовим нормам міжнародного права та зобов'язанням України в рамках багатосторонніх і двосторонніх конвенцій та угод".

Читайте також: Україна не дозволить росіянам голосувати у консульствах РФ - Аваков

“У МЗС України була направлена відповідна нота з вимогою забезпечити нашим диппредставництву і генконсульствам можливість безперешкодно виконувати покладені на них функції з організації і проведення виборів. Посольство зі свого боку зробить усе необхідне, щоб у день голосування виборчі дільниці в російських закордонних відомствах на Україні були відкриті", - йдеться в коментарі російського МЗС.

Нагадаємо, МВС України заявило, що 18 березня 2018 року режим охорони дипломатичних установ Російської Федерації на території України - у Києві, Харкові, Одесі та Львові - не передбачатиме доступ до цих об'єктів громадян РФ для голосування на виборах. Доступ до установи будуть мати особи виключно з дипломатичним статусом. Інші особи і громадяни РФ у цей день на територію диппредставництв допускатися не будуть.

У МВС нагадали, що згідно з нотою МЗС України №610/23-110-236 від 21 лютого 2018 року Україна заявила рішучий протест МЗС РФ і вимагає не проводити вибори 18 березня 2018 року на тимчасово окупованій РФ території України - Автономній Республіці Крим. МЗС зазначило, що голосування в приміщеннях дипломатичних і консульських представництв РФ на території України буде можливе лише за умови повного виконання РФ цієї вимоги української сторони.

Однак на сьогодні Російська Федерація не відмовилася від своїх протиправних намірів, констатували в МВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-