Україна має право порушувати питання про створення нової зброї - Горбулін

Україна має право порушувати питання про створення нової зброї - Горбулін

Укрінформ
Західні партнери висловлюють нерозуміння, коли Україна заявляє про бажання створювати ракети середньої дальності.

Про це заявив директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін під час Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції “Законодавче забезпечення парламентського контролю в оборонно-промисловому комплексі України” у Києві, повідомляє прес-служба НІСД.

“Держави, які політично нас дуже сильно підтримують, протидіють нам на ринку озброєнь. Співпраця України з деякими арабськими державами, Туреччиною, викликає з боку західних держав заяви про нібито порушення Україною режиму нерозповсюдження ракетних технологій. Коли сьогодні ми заявляємо, що нам необхідно створювати ракети середньої дальності, з дальністю польоту хоча б до 1500 км, це викликає нерозуміння західними партнерами наших позицій”, - заявив Горбулін.

За словами директора НІСД, нам необхідно доносити до союзників той факт, що Україна не порушила жодної міжнародної угоди про нерозповсюдження зброї і має право на нові зразки озброєння.

Читайте також: Горбулін про "страшилки" Путіна: у Росії на бойовому чергуванні – лише 42 "Сатани"

“Думаю, нам необхідно доносити до союзників, на що ми пішли, коли погодилися на ядерне роззброєння. Пояснювати, що ми не порушували жодної міжнародної угоди про нерозповсюдження зброї. На мій погляд, наша держава має право ставити перед усім світом питання про зміну умов в області створення нових зразків озброєнь”, - заявив Горбулін.

Він підкреслив, що ще за часів СРСР в Україні, у ДП "КБ Південне" (м. Дніпро) був розроблений ракетний комплекс РС-20 (за класифікацією НАТО - SS-18 "Сатана"), який донині є одним з найкращих у світі. ”Кращих за ці ракетні комплекси у світі немає. Це не моя оцінка, це оцінка Пентагону і Агентства з протиракетної оборони США”, - заявив Горбулін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-