Антипольський марш: Київ закликає Варшаву не посилювати розбіжності

Антипольський марш: Київ закликає Варшаву не посилювати розбіжності

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вважає, що Київ і Варшава мають спільно вирішувати спірні моменти, а не посилювати розбіжності.

Про це йдеться у коментарі МЗС України.

"Ми вважаємо Польщу дружньою країною і добрим сусідом і вдячні за неоціненну підтримку, яку ми отримуємо від наших польських друзів у боротьбі з російським агресором. Дотримуючись демократичних стандартів і свободи слова, Україна категорично виступає проти закликів до насильства чи розпалювання міжнаціональної ворожнечі", - підкреслили у зовнішньополітичному відомстві.

Водночас, як наголосили в МЗС, українське суспільство надзвичайно турбують контраверсійні зміни законодавства Польщі та маніпулятивна риторика деяких польських політиків і урядовців. "Частина нашого суспільства емоційно реагує на націоналістичні марші в Польщі з відверто антиукраїнськими гаслами", - йдеться у повідомленні.

В міністерстві наголосили, що бачать своїм завданням вирішення спірних моментів, а не посилення розбіжностей.

В МЗС підкреслили, що "обов’язок перед невинними жертвами братовбивчих конфліктів минулого закликає нас до критичного, чесного і конструктивного діалогу, а не до практики постійних взаємних звинувачень".

"Нещодавня спільна молитва у Павлокомі має стати добрим прикладом для такої ж спільної молитви у Сагрині, Гуті Пеняцькій, Павлівці і багатьох інших місцях пам’яті. Ми готові до продовження спільного примирення, якого, переконані, очікує переважна більшість українців і поляків! Ми готові йти вперед і закликаємо наших польських друзів приєднатися", - наголосили у відомстві.

Читайте також: МЗС Польщі розкритикувало заклики на марші націоналістів у Львові

Як повідомлялося, раніше Міністерство закордонних справ Польщі висловило занепокоєння у зв'язку з антипольським маршем, організованим у Львові 4 березня партією "Національний корпус", зазначивши, що "такі події можуть призвести до непотрібної напруги між громадянами обох країн".

Водночас МЗС Польщі висловило готовність до подальшого діалогу з Україною з правових питань, що стосуються спільного минулого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-