МЗС Польщі розкритикувало заклики на марші націоналістів у Львові

МЗС Польщі розкритикувало заклики на марші націоналістів у Львові

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Польщі висловило занепокоєння у зв'язку з маршем, організованим у Львові в минулу неділю партією “Національний корпус”.

Про це йдеться у заяві польського зовнішньополітичного відомства.

“МЗС Польщі із занепокоєнням сприйняло проведення маніфестації, організованої “Національним корпусом” під гаслами “Львів не для польських панів” і “до кого належить Львів”, що було передано дипломатичними каналами українській стороні”,- йдеться в заяві.

Зазначається, що листівки, які розповсюджувалися перед цією подією, викривляють спільну польсько-українську історію.

“Ми підкреслюємо, що такі події можуть призвести до непотрібної напруги між громадянами обох країн”,- наголошується у заяві.

МЗС Польщі також висловило занепокоєння загостренням висловлювань частини політичного середовища України щодо Польщі і поляків.

Читайте також: У Польщі не готові назвати дату прийняття рішення щодо "історичного" закону

“Ми підкреслюємо, що Польща вже багато років підтримує Україну у політичній, оборонній, а також економічній (енергетичній) сферах. У цьому контексті МЗС висловлює сподівання, що українська влада відмежується від поглядів, які представляють організатори маніфестації у Львові й організації, які з ними пов’язані”,- наголошують у зовнішньополітичному відомстві.

МЗС РП висловило також готовність до подальшого діалогу з Україною з правових питань, що стосуються спільного минулого.

Нагадаємо, 4 березня вулицями Львова пройшов марш "Пам'ятай Героїв", присвячений до 68-ї річниці загибелі головного командира УПА Романа Шухевича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-