Парубій сказав, коли ВР зможе розглянути законопроект про антикорупційний суд

Парубій сказав, коли ВР зможе розглянути законопроект про антикорупційний суд

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій не виключає можливість розгляду парламентом у четвер, 1 березня, в першому читанні законопроекту #7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завтра першим же питанням буде формування порядку денного на цю сесію. І там, серед питань, які включаються в порядок денний, є і створення антикорупційного суду. Якщо навіть станеться "чудо" і не проголосують за порядок денний, я буду виносити окремим питанням включення до порядку денного питання щодо антикорупційного суду. Це розблоковує можливість для роботи профільного комітету. У нас день комітетів у середу - і я, користуючись повноваженнями голови ВР, в той самий момент, як законопроект буде включений до порядку денного сесії, дам доручення профільному комітету невідкладно розглянути законопроект про Вищий антикорупційний суд. І якщо ми в середу отримаємо рішення комітету, у нас з'являється можливість навіть у четвер окремим голосуванням поставити його на розгляд і проголосувати у першому читанні", - пояснив спікер.

Читайте також: Парубій закликав ВР включити у порядок денний законопроект про антикорупційний суд

Між першим і другим читанням, за словами Парубія, мине зо три тижні, впродовж яких народні депутати зможуть вносити поправки до законопроекту.

"Але у нас є всі необхідні передумови, щоб до початку травня закон "Про Вищий антикорупційний суд" було ухвалено, дотримуючись усіх передбачених регламентом процедур", - уточнив голова ВР.

Читайте також: Антикорупційний суд: “Народний фронт” озвучив свої пропозиції

При цьому він наголосив, що питання створення антикорупційного суду є критично важливим для України.

"Вважаю, поки не буде конкретних вироків, поки не будуть люди відбувати покарання за корупційні дії, буде дуже важко говорити про ефективну боротьбу з корупцією в нашій країні. Тому це завдання не можна відкладати - це завдання найвищої ваги сьогодні і зараз, яке ми повинні вирішити", - сказав Парубій.

Читайте також: Геращенко: Ключові завдання Ради - нацбезпека і Антикорупційний суд

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 22 грудня 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

На засіданні Верховної Ради 18 січня депутати тричі відмовилася включити цей законопроект до порядку денного сесії.

За результатами візиту 12-16 лютого групи експертів МВФ представник МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що українська влада повинна забезпечити невідкладний розгляд у парламенті законопроекту про антикорупційний суд з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії та зобов'язань у рамках програми МВФ.

Читайте також: Порошенко прогнозує коротку дискусію та ухвалення закону про Антикорупційний суд

Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час засідання погоджувальної ради парламенту 26 лютого наголосив на необхідності включення у порядок денний поточної сесії законопроект про антикорупційний суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-