Геращенко: Ключові завдання Ради - нацбезпека і Антикорупційний суд

Геращенко: Ключові завдання Ради - нацбезпека і Антикорупційний суд

Укрінформ
Ключовими завданнями ВР на поточній сесії є ухвалення найближчим часом законів про національну безпеку й оборону та про створення антикорупційного суду.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у виступі на конференції "Підсумки імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом за 2017 рік та подальші плани", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ключовими завданнями на цю сесію є, звичайно, блок безпеки і оборони, враховуючи те, що ми воююча країна. Як на мене, наші партнери з ЄС не до кінця усвідомлюють, яку ношу на собі іноді несе Україна, проводячи важкі реформи, але залишаючись при цьому країною, яка стримує одну з найсильніших армій світу. Тому ми плануємо найближчим часом прийняти закон про нацбезпеку і оборону", - сказала Геращенко.

Ще одним ключовим завданням парламенту вона назвала ухвалення закону про антикорупційний суд. Геращенко висловила впевненість, що цей закон буде ухвалено і що він відповідатиме рекомендаціям Венеційської комісії.

За її словами, також важливо, щоб антикорупційний суд був сформований і розпочав роботу, але не менш важливо, щоб в Україні була реформована вся судова система.

Читайте також: В оборонному комітеті Ради сказали, коли може бути змінений формат АТО

"Моя позиція наступна: в Україні питання боротьби з корупцією - це ключове питання, в тому числі і в контексті імплементації Угоди про асоціацію. Але воно має базуватися не тільки на створенні одного ідеального суду, а на тому, що ми маємо змінити всю систему", - зазначила перший віце-спікер.

Вона констатувала, що українці щодня зіштовхуються з ключовою проблемою - відсутністю доступу до правосуддя, і це стосується і кримінальних, і економічних, і корупційних злочинів, а також насильства в родині.

"Так от, забезпечення доступу до правосуддя, зміна всіх судів до європейського (рівня) буде однією з тих ключових реформ, які зроблять Україну європейською. Це дуже важливо. Це не менш важливо, ніж боротьба з корупцією", - переконана Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-