В оборонному комітеті Ради сказали, коли може бути змінений формат АТО

В оборонному комітеті Ради сказали, коли може бути змінений формат АТО

Ексклюзив
Укрінформ
Зміна формату антитерористичної операції (АТО) на операцію Об’єднаних сил може відбутися після ухвалення Верховною Радою закону про нацбезпеку.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, народний депутат від БПП Ірина Фріз.

"Я передбачаю, що статус АТО може бути змінений після розгляду та ухвалення закону про національну безпеку, який ми очікуємо в парламенті. Я сподіваюсь, що ми зможемо отримати закон про національну безпеку, де закладена позиція про формування Об'єднаного оперативно штабу, командування ним, а отже, й покладені на нього обов'язки у виконанні завдань, які ставить керівництво держави", - зазначила Фріз.

При цьому вона сказала, що поки що невідомо, коли Раді буде запропоновано для ухвалення законопроект про нацбезпеку.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки та оборони на засіданні 17 січня схвалила проект закону "Про національну безпеку України".

23 лютого представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що глава держави Петро Порошенко подав до Верховної Ради та визначив як невідкладний законопроект про нацбезпеку.

Читайте також: Президент подав до Ради законопроект про нацбезпеку

"Президентом подано і визнано як невідкладний законопроект про нацбезпеку і оборону... Основні постулати, які закладені у цей законопроект - буде чітко визначено, які служби і інституції будуть входити в нацбезпеку і оборону, забезпечувати цей момент - СБУ, Нацгвардія, Збройні сили, війська спецпризначення і так далі", - сказала Луценко.

Водночас на сайт ВР відповідний законопроект поки що відсутній.

Разом з тим в Україні 24 лютого набуває чинності закон про реінтеграцію Днбасу, в якому передбачено зміну формату АТО на операцію Об’єднаних сил, яку очолить військове керівництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-