У Раді хочуть заслухати ГПУ щодо зняття санкцій ЄС з Колобова і Клюєва

У Раді хочуть заслухати ГПУ щодо зняття санкцій ЄС з Колобова і Клюєва

Укрінформ
Комітет Верховної Ради у закордонних справах планує заслухати 28 лютого представників правоохоронних органів щодо ситуації із зняттям санкцій Євросоюзу з чиновників часів Януковича.

Про це на засіданні Погоджувальної ради сказала голова комітету Ганна Гопко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У середу на окремому засіданні комітету ми хочемо розглянути і заслухати правоохоронні органи, особливо ГПУ, щодо ситуації із зняттям санкцій з Колобова і Клюєва. І взагалі, до 6 березня ГПУ має інформувати ЄС щодо кримінальних переслідувань», - наголосила Гопко.

Окрім того, за її словами, 27 лютого комітет планує розглянути проект постанови №7546 «Про звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства у зв'язку з незаконною підготовкою виборів президента Російської Федерації на тимчасово окупованій частині території України - в АР Крим та Севастополі».

«Ми вважаємо, так, як ми засуджували вибори в Держдуму на території тимчасово окупованого Криму, так само є незаконними вибори, які будуть проводитися Путіним і Кремлем у Криму та місті Севастополь. Ми це підтримаємо і тоді можемо відразу виносити в сесійний зал», - наголосила Гопко.

Читайте також: В ГПУ пояснили, чим може обернутися зняття санкцій ЄС з “сім’ї” Януковича

Вона додала, що у вівторок комітет планує завершити підготовку до другого читання законопроекту про реформування дипломатичної служби.

Як повідомлялося, 21 лютого суд Європейського Союзу визнав протиправним рішення Ради ЄС від 6 березня 2017 року про запровадження обмежувальних заходів щодо народного депутата України і бізнесмена Сергія Клюєва. Водночас санкції діють, поки є можливість розгляду апеляції.

Крім того, 21 лютого Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури і звільнив від кримінальної відповідальності екс-міністра фінансів Юрія Колобова у зв'язку із закінченням строків давності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-