Клімкін: Росія – це суміш самодержавства та радянського менталітету

Клімкін: Росія – це суміш самодержавства та радянського менталітету

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін переконаний, що український проект побудови держави докорінно відрізняється від російського, який є сумішшю імперської самодержавності та радянського менталітету.

Про це він заявив під час дебатів на другому Українському ланчі в Мюнхені, організованому Фондом Віктора Пінчука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я впевнений, що наш український проект абсолютно відрізняється від російського, тому що наш - про свободу та демократію, а стосовно російського, принаймні тепер, ніхто не знає, що буде відбуватися в майбутньому. Поки що російський проект – це така суміш імперської самодержавності та радянського менталітету", - сказав Клімкін.

У цьому контексті він нагадав, що в Росії знову починають ставити пам’ятники Сталіну, тож варто подумати, що це за проект.

"Чи ви можете уявити собі монумент Сталіну тут (у Мюнхені – ред.) або в Києві? А в Москві він є, і там це вважається нормальним", - констатував Клімкін.

Читайте також: Кремль почав війну, щоб не допустити зближення України з Заходом – Клімкін

Він додав, що йому байдуже, який шлях обере Росія в майбутньому, оскільки це її внутрішня справа. "Мене хвилює, щоб Росія пішла з Донбасу та Криму", - наголосив глава МЗС.  

Коментуючи виступ російського спікера, який назвав українську економіку "чорною дірою", глава МЗС акцентував, що втрата Україною значної частки ВВП пов’язана саме з анексією Криму та російською агресією на Донбасі.

"Але вийдемо з цієї ситуації. Наша економіка на правильному шляху", -  переконаний Клімкін. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-