Мюнхен: Клімкін анонсував зустріч з Волкером і Габріелем

Мюнхен: Клімкін анонсував зустріч з Волкером і Габріелем

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у суботу вранці зустрінеться зі спецпредставником Держдепартаменту США щодо України Куртом Волкером та головою німецького МЗС Зігмаром Габріелем. 

Про це Клімкін розповів українським журналістам у Мюнхені, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Почати день з Курта – завжди приємно", - сказав міністр.

Також зранку відбудеться зустріч з Габріелем і буде визначено час проведення зустрічі "нормандської четвірки". З логістичних проблем німецький дипломат не встигає, зазначив Клімкін.

Нормандська зустріч дуже важлива, бо це питання безпеки, підкреслив Клімкін. За його словами, ми зараз маємо свідому ескалацію, коли відбувається все більше обстрілів з важкої забороненої зброї. 

Друге питання, яке потрібно обговорити, – "людське: яким чином далі зорганізуємо доступ гуманітарних організацій і звільнення в'язнів".

Українська сторона також хоче говорити про миротворчу операцію в "нормандському форматі". Зараз фактично йде розмова безпосередньо з Росією. Є також "трек – США-Росія, де Курт Волкер дуже активно працює", зазначив український дипломат. 

Читайте також: Мюнхен: зустріч "нормандської четвірки" відбудеться у форматі "трійки"

Як повідомлялося, зустріч відбудеться скоріше за все в суботу. Участь від Франції в ній візьме політичний директор МЗС республіки. 

Мюнхенська безпекова конференція триватиме з 16 по 18 лютого. Головні питання, що обговорюватимуться на цьогорічній конференції, стосуватимуться майбутнього Європи, трансатлантичних відносин та конфлікту на Близькому Сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-