Мюнхен: зустріч

Мюнхен: зустріч "нормандської четвірки" відбудеться у форматі "трійки"

Оновлено
Укрінформ
Зустріч голів МЗС "нормандської четвірки" відбудеться у в Мюнхені у форматі трьох – без французького міністра.

Про це заявив українським журналістам у Мюнхені міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент Укрінформу.

"Ле Дріан через важливі речі не може прибути на конференцію в Мюнхен", - пояснив Клімкін.

Але, наголосив він, "важливо, що "нормандія" (формат) станом на сьогодні відбудеться, і мені потрібна ця зустріч, щоб представити ключові елементи нашої позиції". 

Дипломат також поінформував, що зустрічався з Ле Дріаном у Парижі, Кувейті, дуже детально проговорив з ним усі питання. Французький міністр запевнив, що хоча й не може сьогодні бути присутнім, але на наступних зустрічах дуже послідовно відстоюватиме спільну (українсько-німецько-французьку) позицію.

Для Клімкіна ж головне – ситуація з безпекою, яка погіршується: "Ми впевнені, що це не випадково, це робиться навмисно, щоб показати, що ситуацію можна контролювати з цієї сторони".

Читайте також: Клімкін у Мюнхені зустрінеться з Лавровим перед "нормандською зустріччю"

Український дипломат говоритиме на зустрічі голів МЗС про звільнення заручників, про гуманітарну складову, про те, що відбувається на територіях окупованого Криму, "оскільки сьогодні для українців і кримських татар там це перетворюється на якесь пекло".

Щодо окупованих територій, зазначив Клімкін, планується передача контролю міжнародному співтовариству, "інших варіантів за визначенням бути не може".

"Намагатимемося тиснути як тільки можна. Все інше теж важливо, але не основне", - підкреслив дипломат.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-