Клімкін у Мюнхені зустрінеться з Лавровим перед

Клімкін у Мюнхені зустрінеться з Лавровим перед "нормандською зустріччю"

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрінеться з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим у Мюнхені перед зустріччю "нормандської четвірки".

Про це Клімкін заявив журналістам у Мюнхені, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перед цим ("нормандською зустріччю" - ред.) планую зустрітися з Лавровим. З ним буде тематика дещо інша, оскільки заручники - це фантастично важливо,  а зараз це все блокується... Я скажу Лаврову, що вони мають свою окупаційну адміністрацію контролювати. Порушу обов'язково питання про наших політичних в'язнів, оскільки в рамках "норманді" він, як завжди, це відмовляється обговорювати. І, звичайно, буду говорити з ним про те, яким чином має виглядати миротворча місія, оскільки зараз дуже багато спекуляцій", -  сказав Клімкін

Він зазначив, що "нормандська зустріч" станом на сьогодні відбудеться, хоча французький міністр закордонних справ на неї не встигає, але буде його представник.

За словами Клімкіна, для нього головною темою на ній буде погіршення безпекової ситуації на Донбасі, де  кількість обстрілів з важкої зброї збільшується.

Читайте також: Мюнхен: зустріч "нормандської четвірки" відбудеться у форматі "трійки"

"Ми впевнені, що це не випадково, що це робиться умисно, щоб показати, що ситуацію можна контролювати з того боку. Буду, звичайно, говорити про звільнення наших заручників, буду говорити про гуманітарну  складову на  сході України. Це будуть головні теми на "норманді", - поінформував Клімкін.

Як повідомлялося, 16 лютого  відкривається 54  Мюнхенська конференція з питань безпеки.

Фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-