Ішингер пропонує залучити ЄС до Мінського процесу

Ішингер пропонує залучити ЄС до Мінського процесу

Укрінформ
Голова Мюнхенської конференції з питань безпеки Вольфганг Ішингер вважає важливим і потрібним залучити до Мінського процесу Брюссель, зробивши його "акціонером" майбутнього України, а також США.

Таку думку Ішингер висловив журналістам в четвер у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Я також вважаю, що було б корисним, аби Європейський Союз як такий, пані Могеріні (верховний представник з закордонних справ та політики безпеки ЄС Федеріка Могеріні - ред.) брала б участь безпосередньо у Мінському процесі", - сказав Ішингер.

Він признався, що не чекає від Могеріні чудес, але переконаний, що якби вдалося розрядити конфлікт на Донбасі, то коли це станеться, постане питання: "А хто братиме участь у відновленні східної України, в економічному оздоровленні усієї України?".

"І тоді буде гарантовано, що це виходитиме не лише з Вашингтону і вже тим більше не з Москви, але всі дивитимуться на Брюссель; вважаю, що було б добре, якби увесь ЄС розглядався як акціонер у тому, що стосується економічного, політичного, і політико-безпекового майбутнього України", - заявив голова Мюнхенської конференції.

Він відзначив, що більшість українців, згідно з опитуваннями, і самі вбачають себе європейцями, членами ЄС, а не ЄврАзЄС або інших утворень.

Читайте також: Ішингер підтверджує зустріч у "нормандському форматі" в Мюнхені

Ішингер також позитивно оцінив те, що США призначили спеціального уповноваженого по Україні. "Я особисто вважаю, що було б добре, якби США включилися, по можливості, у Мінський процес, тоді Мінський процес, ймовірно, отримав би ширшу і сильнішу дипломатичну базу", - сказав він.

Як повідомлялося, Мюнхенська конференція з питань безпеки пройде 16-18 лютого. У ній візьмуть участь Президент України Петро Порошенко, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, політики, бізнесмени, експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-