Антикорупційний суд: проект відповідає Конституції і порадам

Антикорупційний суд: проект відповідає Конституції і порадам "Венеціанки" - АП

Укрінформ
Внесений Президентом до парламенту законопроект про Антикорупційний суд відповідає Конституції України та рекомендаціям Венеціанської комісії.

Про це Укрінформу заявили у прес-службі Адміністрації Президента.

“Законопроект про Антикорупційний суд розроблений у відповідності до Конституції України та згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії”, - зазначили в АП.

В адміністрації також підкреслили, що наразі проект закону перебуває у Верховній Раді, тому всі дискусії щодо тих чи інших норм мають відбуватися в рамках правового поля в українському парламенті.

Читайте також: Антикорупційний суд: Парубій розповів про чотири альтернативні законопроекти

Водночас у прес-службі глави держави нагадали: Президент Петро Порошенко неодноразово підкреслював, що керівництво держави має політичну волю для створення незалежного Антикорупційного суду.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Проект закону спрямований на визначення засад організації та діяльності цього суду і спеціальних вимог до суддів цього суду та гарантій їх діяльності. Зокрема, документом передбачається, що для призначення на посаду судді Вищого антикорупційного суду громадянин окрім стажу роботи на посаді судді/адвоката, наукової діяльності мусить мати значний досвід здійснення у міжнародних міжурядових організаціях чи міжнародних судових установах за кордоном професійної діяльності у сфері права з питань протидії та боротьби із корупцією тощо. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-