Антикорупційний суд: Парубій розповів про чотири альтернативні законопроекти

Антикорупційний суд: Парубій розповів про чотири альтернативні законопроекти

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає малоймовірним розгляд парламентом у четвер, 18 січня, законопроекту Президента Петра Порошенка щодо створення Антикорупційного суду.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Малоймовірно (що законопроект буде розглядатися на цьому тижні - ред.)... Технологічно і теоретично це можливо, якщо в середу буде розгляд комітету", - сказав Парубій, відповідаючи на запитання, яка ймовірність того, що на цьому тижні депутати розглядатимуть цей законопроект.

Він також зазначив, що станом на понеділок до президентського законопроекту подано 4 альтернативні депутатські законопроекти. У вівторок депутати мають прийняти рішення щодо включення всіх цих законопроектів до порядку денного сесії, що дасть змогу профільному комітету розглянути їх для винесення у сесійну залу.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня Президент України Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд", 26 грудня був оприлюднений його текст.

Читайте також: Порошенко вимагає закону про Антикорупційний суд і скасування декларацій для активістів

Законопроект спрямований на визначення засад організації та діяльності цього суду і спеціальних вимог до суддів цього суду та гарантій їх діяльності. Зазначається, що для призначення на посаду судді Вищого антикорупційного суду громадянин, окрім стажу роботи на посаді судді/адвоката, наукової діяльності повинен мати значний досвід здійснення у міжнародних міжурядових організаціях чи міжнародних судових установах за кордоном професійної діяльності у сфері права з питань протидії та боротьби із корупцією тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-