Порошенко вимагає закону про Антикорупційний суд і скасування декларацій для активістів

Порошенко вимагає закону про Антикорупційний суд і скасування декларацій для активістів

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наполягає на ухваленні парламентом законів про Антикорупційний суд, щодо скасування вимоги е-декларування доходів громадськими активістами та про децентралізацію у сфері земельних відносин.

Про це заявила представник Президента у ВР Ірина Луценко під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президент наполягає і просить парламент підтримати позицію Президента стосовно законопроектів № 6674 та № 6675 щодо електронного декларування, де виключається обов’язок подавати е-декларації громадськими активістами, фізичними особами, які отримують кошти, майно в рамках реалізації в Україні програм технічної та іншої допомоги", - зазначила Луценко.

За її словами, Президент також просить ВР найближчим часом включити до порядку денного і "грунтовно" розглянути закон про Антикорупційний суд.

Крім того, глава держави закликає парламент ухвалити законопроект №7363 щодо передачі громадам деяких повноважень у сфері земельних відносин, додала представник Президента у ВР.

Читайте також: Закон про реінтеграцію Донбасу: Луценко розповіла про вимоги Президента

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 8 липня 2017 року подав на розгляд Верховної Ради проекти законів щодо скасування е-декларування антикорупційних громадських організацій. Зокрема, це проекти законів № 6674 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об’єднань та використання міжнародної технічної допомоги" та № 6675 про внесення відповідних змін до Податкового кодексу.

22 грудня 2017 року глава держави вніс до парламенту законопроект № 7441 про внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з ухваленням закону "Про Вищий антикорупційний суд".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-