ВР закликають розглянути законопроект щодо правового статусу зниклих безвісти

ВР закликають розглянути законопроект щодо правового статусу зниклих безвісти

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко наголошує на важливості включення вже 16 січня до порядку денного і голосування в першому читанні законопроекту про правовий статус осіб, які вважаються зниклими безвісти.

Про це вона заявила на брифінгу в кулуарах Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що нам дуже важливо встик до закону про реінтеграцію поставити і проголосувати вже завтра у першому читанні - і з цим я звернулася до колег і сподіваюсь, що це буде почуто, -  закон про правовий статус осіб, зниклих безвісти", - сказала Геращенко.

Вона додала, що це необхідно зробити невідкладно, оскільки українська сторона має намір значно посилити роботу з пошуку тих військових і цивільних громадян України, які вважаються такими, що зникли безвісти.

Читайте також: Блокада Донбасу: Геращенко хоче почути точну суму збитків 19 січня

Раніше член гуманітарної підгрупи у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко повідомляла, що Україна під час перемовин у Мінську наполягатиме на створенні експертної групи із залученням представників Російської Федерації, Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) для пошуку зниклих безвісти і ексгумації тіл загиблих на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-