Президентський законопроект про Антикорупційний суд готовий - Луценко

Президентський законопроект про Антикорупційний суд готовий - Луценко

Укрінформ
Президентський законопроект про Антикорупційний суд готовий і буде внесений на розгляд Ради після відкликання проекту, зареєстрованого народним депутатом Єгором Соболєвим.

Про це заявила представник Президента України у Верховній Раді, народний депутат з фракції БПП Ірина Луценко, спілкуючись із журналістами в кулуарах парламенту,  повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми налаштовані на голосування з відкликання Соболівського законопроекту (народного депутата Єгора Соболєва - ред.) для того, щоб розблокувати можливість президенту внести свій законопроект. Президентський законопроект підготовлений. "Блок Петра Порошенка" буде голосувати за відкликання законопроекту Соболєва про Антикорупційний суд", - сказала Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, голова фракції БПП Артур Герасимов під час Погоджувальної ради парламенту заявив про те, що фракція партії "Блок Петра Порошенка" наполягає на відкликанні законопроекту № 6011, який блокує процес створення Антикорупційного суду, у четвер, коли в парламенті найбільша кількість народних депутатів.

Читайте також: Антикорупційний суд: У БПП наполягають на відкликанні депутатського проекту

15 грудня Президент України Петро Порошенко заявив, що має намір наступного тижня внести на розгляд Верховної Ради законопроект про антикорупційний суд. Він висловив упевненість у тому, що після підтримки законопроекту парламентом антикорупційний суд завершить формування антикорупційної інфраструктури.

Венеціанська комісія на початку жовтня оприлюднила свій висновок щодо створення антикорупційного суду в Україні, у якому зазначається, що Вищий спеціалізований антикорупційний суд необхідно створити відповідно до закону України "Про судоустрій та статус суддів". Окрім того, Україні порадили запровадити додаткові захисні механізми для забезпечення незалежної процедури призначення суддів від виконавчої та законодавчої влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-