Міжнародний тиск на РФ зросте в 2018 - Клімкін

Міжнародний тиск на РФ зросте в 2018 - Клімкін

Відео
Укрінформ
Наступного року варто очікувати збільшення міжнародного тиску на Росію шляхом розширення санкцій та збільшення допомоги Україні в сфері безпеки.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв’ю «Голосу Америки».

“В ЄС починають розуміти, що потрібні інші кроки, через те, що Росія веде війну не тільки проти України, але проти інституцій ЄС. Іспанія, Голландія, Велика Британія та Німеччина все більше говорять про те, що така ситуація є неприйнятною. Наступного року варто очікувати збільшення тиску на Росію", - наголосив Клімкін.

Він також привітав нещодавнє рішення Канади, яке дозволить Україні купувати канадську зброю.

"Санкції США, які мають бути застосовані наступного року, мають бути дуже дієвими", - додав міністр.

Читайте також: Клімкін пояснив, чому РФ не здатна на “рівноправний діалог” із Заходом

Клімкін, однак, не покладає великих надій на збільшення ефективності Мінського формату: "Справа не в форматі, - переконаний він, - ми постійно працюємо з Німеччиною і Францією. Постійно працюємо зі Сполученими Штатами, і від того, що ми щось перемістимо на столі – суть не міняється. А суть полягає в тому, що Росія хоче залишити свій протекторат на Донбасі будь-яким чином і поки вона від цього не відмовиться, ніякого прогресу вперед не буде".

Міністр підкреслив, що миротворча місія ООН необхідна в ситуації, що склалася на Донбасі.

“Україна та міжнародні партнери мають спільну думку стосовно необхідного мандату миротворчої місії, а от Росія намагається міняти тактику і вистрибнути зі всіх форматів, де вона знаходиться, щоб створити враження, що все, що відбувається в Україні – це внутрішній конфлікт", - зазначив Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-