У Дуди підтвердили його візит в Україну

У Дуди підтвердили його візит в Україну

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда збирається 13 грудня з візитом до Харкова.

Цю інформацію у понеділок вранці в ефірі радіо Trojka підтвердив заступник голови канцелярії президента Польщі Павел Муха. 

"За моєю інформацією, він збирається в Україну. Якщо щось зміниться, то ми поінформуємо про це громадську думку", - заявив Муха.

На уточнювальне запитання, чи він поїде в Україну з держсекретарем президента Кшиштофом Щерським, Муха після нетривалого вагання відповів, що "здається з міністром Щерським".

Читайте також: Посол Польщі не бачить кризи в українсько-польських відносинах

Як інформував Укрінформ, новий віце-прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький запропонував Щерському обійняти замість Вітольда Ващиковського посаду глави МЗС Польщі. Питання про призначення Щерського може вирішитися вже в понеділок, оскільки в понеділок після обіду відбудеться призначення нового складу уряду РП.

Як інформувала канцелярія президента Польщі, головною темою розмов президента Дуди в Україні є політика безпеки в контексті ситуації на сході України. Глава польської держави зустрінеться з Президентом України Петром Порошенком, спостерігачами з місії ОБСЄ і представниками Програми розвитку ООН. Крім того, Дуда віддасть шану польським солдатам, які були вбиті НКВС і поховані на кладовищі жертв тоталітаризму у Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-