Канадські санкції проти РФ мають тривати – парламентський звіт

Канадські санкції проти РФ мають тривати – парламентський звіт

Укрінформ
Канаді слід продовжувати тиснути санкціями на Росію за її незаконні дії в Україні.

Про це йдеться у підготовленому постійним комітетом із закордонних справ та міжнародного розвитку парламенту Канади звіті «Посилення позиції Канади у Східній Європі та Центральній Азії», який є у розпорядженні Укрінформу.

«Уряду Канади слід подовжувати санкції проти російських чиновників, посадовців анексованого Криму, відповідальних за збройний конфлікт у Східній Україні, а також тих, хто має стосунок до викрадень та незаконних показових процесів над громадянами України в Росії й кримськими татарами та іншими в Криму», - закликають депутати.

У звіті також звертається окрема увага на необхідність відстоювання суверенітету України.

«Уряд Канади повинен доносити до російської влади необхідність поважати міжнародне законодавство й суверенітет України», - рекомендує парламентський комітет.

Читайте також: У Канаді хочуть протидіяти фейкам РФ разом із Східною Європою

Звіт було підготовлено за результатами відрядження членів комітету до Польщі, Латвії, України та Казахстану на початку цього року, а також особистих зустрічей із різноманітним експертами у Оттаві. Запропоновані у комітетських звітах рекомендації не є обов’язковими до виконання, однак зазвичай уряд включає їх у свої рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-