Україна зможе порозумітися з Польщею та Угорщиною, але не з Росією - Клімкін

Україна зможе порозумітися з Польщею та Угорщиною, але не з Росією - Клімкін

Укрінформ
Україна зможе знайти порозуміння з усіх суперечливих питань із сусідніми Польщею, Угорщиною та Румунією, але не з сьогоднішньою Росією.

Про це заявив міністр закордонних справ України у вівторок, 28 листопада, у виступі на VIII Національному експертному форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Давайте скажемо чесно: Україна для Росії, щонайменше для тієї Росії, яку ми зараз маємо, втрачена. Я не футуролог, я не знаю, що буде за 100 років, можливо, буде якийсь інший світ з іншими правилами міжнародного права, з іншими правилами довіри. Але я знаю, що для нашого покоління і для того, яке слідує за нами, Україна для Росії на розумне майбутнє – не на два роки, не на три і не на п’ять - втрачена», - сказав Клімкін.

Читайте також: В України немає загострення із Сербією, але є питання до її керівництва - Клімкін

У цьому контексті він зауважив, що дискусія десятилітньої давності стосовно вибору геополітичного вектора України – «схід чи захід чи, може, ми якось поманевруємо», закінчилася.

На переконання Клімкіна, Україна зможе знайти порозуміння з поляками, угорцями, румунами. «А от із сьогоднішньою Росією ми не порозуміємося, про це потрібно чесно сказати і зрозуміти, що це наш шлях на осяжне майбутнє», - зазначив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-