В України немає загострення із Сербією, але є питання до її керівництва - Клімкін

В України немає загострення із Сербією, але є питання до її керівництва - Клімкін

Укрінформ
В України немає загострення відносин із Сербією, але є питання до керівництва країни, які потребують обговорення і вирішення, зокрема стосовно участі сербів у війні на Донбасі на боці бойовиків.

Про це заявив журналістам міністр закордонних справ України у вівторок в рамках VIII Національного експертного форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас немає загострення відносин із Сербією, але у нас є питання до сербського керівництва. Там є чимало сербських бойовиків, які воювали на Донбасі. Є такі? Є. Чи маємо ми розмовляти з сербами стосовно цього? Маємо», - сказав Клімкін.

Читайте також: Клімкін у Відні спитає про "дружбу" спостерігача ОБСЄ з терористами

Він нагадав, що Сербія має свою позицію і не приєдналася до країн, які запровадили санкції щодо Росії, оскільки має з нею особливий формат відносин. 

«Але чи означає це, що Сербія має приймати делегації з окупованого Криму? Я вважаю, що ні. Тому в нас є питання, які потрібно обговорювати, але у нас немає загострення відносин. Нам потрібно зробити так, щоб сербське законодавство, чинне ще з 2014 року, щодо недопущення участі громадян в лавах бойовиків, просто виконувалося, і ми будемо про це говорити», - зазначив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-