Клімкін у Відні спитає про

Клімкін у Відні спитає про "дружбу" спостерігача ОБСЄ з терористами

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час міністерської зустрічі ОБСЄ у Відні порушуватиме питання дружніх стосунків одного з представників Спеціальної моніторингової місії з терористами "ЛНР".

Про це він заявив журналістам у вівторок, 28 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Про те, що у місії є люди, які поводяться майже як друзі терористів, ми це знаємо, за цим слідкуємо. Звичайно, ми розмовляли про це з керівництвом місії. Я у Відні під час міністерської зустрічі ОБСЄ буду дуже детально розмовляти про це з керівництвом ОБСЄ", - сказав Клімкін.

Водночас він зауважив, що діяльність Спостережної місії ОБСЄ для України дуже важлива, тож міністр закликав заздалегідь не звинувачувати Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ через поведінку окремих її членів. 

Читайте також: Геращенко про "необачне вітання" спостерігача ОБСЄ: Це його позиція

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно відповідальності дружнього до терористів представника ОБСЄ, Клімкін зазначив, що це питання має вирішити ОБСЄ, але "відповідальність буде".

"Не хвилюйтеся, місія ОБСЄ і керівництво місії ухвалить правильне рішення стосовно нього", - запевнив Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, у Мережі було поширено відео, на якому російськомовний цивільний спостерігач виконав рукою військове вітання, адресуючи його бойовику "ЛНР".

У СММ ОБСЄ назвали цей інцидент "необачністю".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-