Посол України вже 14 місяців чекає зустрічі з главою МЗС Сербії

Посол України вже 14 місяців чекає зустрічі з главою МЗС Сербії

Укрінформ
Посол України в Сербії Олександр Александрович уже понад рік не може добитися зустрічі з міністром закордонних справ Сербії Івицею Дачичем.

Про це дипломат заявив у своєму першому інтерв'ю для сербських ЗМІ після повернення з Києва, повідомляє сербський портал b92

Зокрема, посол зазначив, що “у відносинах між Сербією і Україною було все добре протягом довгого часу”, але потім Сербія проголосувала в ООН "проти України", тобто проти проекту резолюції про права людини в Криму.

"Що сталося? Вам слід запитати Дачича, я не можу його запитати", - сказав посол, пояснивши, що впродовж 14 місяців чекає аудієнції у глави МЗС Сербії.

Читайте також: Дипломатичний скандал: Сербія терміново викликала свого посла з Києва

Як відомо, на початку листопада Белград викликав свого посла з Києва для обговорення актуальних питань відносин з Україною і "подальших заходів, пов'язаних з ними".

Київ днем раніше викликав свого посла з Сербії.

Причиною послужили заяви українського посла Олександра Александровича, який акцентував увагу на тому, що Росія використовує Сербію для знищення Європи.

У відповідь Белград звинуватив українського посла в намірах нашкодити дружнім відносинам між Москвою і Белградом і пригрозив заходами у відповідь, у тому числі оголосити персоною нон грата українського дипломата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-