Дипломатичний скандал: Сербія терміново викликала свого посла з Києва

Дипломатичний скандал: Сербія терміново викликала свого посла з Києва

Укрінформ
Голова МЗС Сербії Івіца Дачич викликав для консультацій сербського посла в Україні Раде Булатовича.

Про це повідомили в прес-службі сербського МЗС.

Дачич планує обговорити з послом актуальні питання відносин з Україною і "подальші заходи, пов'язані з ними. У сербському МЗС нагадали, що Сербія завжди підтримувала територіальну цілісність України, водночас, як наголошується, "українські найманці брали участь у злочинах, скоєних хорватськими силами проти сербського народу в Хорватії, чого Україна, на відміну від Сербії, ніколи не засуджувала".

Читайте також: Дипскандал у Сербії: Клімкін провів консультації з послом

Проте в сербському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що Сербія, як і раніше, прихильна до встановлення добрих відносин з Україною на принципах взаємної поваги.

"Сербія вжила низку ряд конкретних кроків з переслідування сербських громадян, які воюють за кордоном, включаючи Україну, чим продемонструвала прихильність своїм міжнародно-правовим зобов'язанням", - зазначили в МЗС Сербії.

Читайте також: Дипломатичний скандал: МЗС Сербії показало Україні зуби

Нагадаємо: кілька днів тому посол України в Сербії Олександр Александрович дав інтерв'ю інформаційному порталу BIRN, в якому головним чином акцентував увагу на тому, що Росія використовує Сербію для знищення Європи. Реакція сербського Міністерства закордонних справ не змусила себе довго чекати – у відомстві звинуватили українського посла в намірах нашкодити дружнім відносинам між Москвою і Белградом і погрожують у відповідь заходами.

Ймовірно, може йтися про відкликання урядом Сербії акредитації Александровича та оголошення його персоною нон грата.

Пізніше лідер Сербської радикальної партії закликав вислати з країни українського посла, а міністр закордонних справ Клімкін покликав його на консультацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-