“Список Ващиковського”: МЗС заявляє, що це суперечить домовленостям з Польщею

“Список Ващиковського”: МЗС заявляє, що це суперечить домовленостям з Польщею

Укрінформ
МЗС України заявляє, що заборона на в’їзд до Польщі секретарю держкомісії у справах увічнення пам'яті учасників АТО, пам'яті учасників жертв війни та політичних репресій Святославу Шереметі суперечить домовленостям, досягнутим у Кракові 17 листопада.

Про це повідомляє МЗС України.

"18 листопада 2017 року до МЗС України було запрошено Посла Республіки Польща в Україні Яна Пєкло у зв'язку з недопуском Відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремети до Польщі. В ході зустрічі було наголошено, що заборона на в'їзд до Польщі С.Шереметі суперечить логіці конструктивних домовленостей співголів Консультаційного комітету Президентів України та Польщі, які були досягнуті 17 листопада 2017 року у Кракові", - йдеться в повідомленні.

У цьому зв'язку висловлено сподівання, що досягнуті напередодні двосторонні домовленості дозволять невідкладно вирішити прикру ситуацію із Шереметою.

Читайте також: МЗС не отримувало списку осіб, яким заборонять в'їзд до Польщі - Беца

Як повідомляв Укрінформ, у суботу о 12:00 на міжнародному пункті пропуску "Шегині" польські прикордонники не впустили в Польщу Святослава Шеремету, який їхав у Ланцут разом із делегацією товариства "Надсяння" для вшанування загиблих українських воїнів УНР. Прикордонники повідомили українцю, що йому заборонено в'їзд на рік у Польщу і зону Шенгену.

З цього приводу до МЗС України в суботу викликано посла Польщі в Україні Яна Пєкла.

МЗС Польщі підтвердило в суботу, що Шеремета є в "чорному списку" осіб, яким заборонено в'їжджати до Польщі.

Раніше в МЗС Польщі заявили, що країна публічно не інформуватиме про те, кого внесено в "чорний список" українців, яким заборонено в'їжджати до Польщі.

Водночас глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що цей список небажаних осіб є коротким і містить всього "кілька прізвищ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-