Нерозголошення

Нерозголошення "чорного списку" українців МЗС Польщі пояснює "усталеною практикою"

Укрінформ
Польща публічно не інформуватиме про те, хто є у "чорному списку" українців, яким заборонено в'їжджати до Польщі. 

Про це повідомляє МЗС Польщі у відповідь на інформаційний запит власного кореспондента Укрінформу.

"Згідно з прийнятою практикою, публічно не оголошуються деталі вписання небажаних осіб для в'їзду до Польщі до списку, зокрема їхні прізвища, кількість осіб чи дати їх вписання", - підкреслює МЗС Польщі.

У польському зовнішньополітичному відомстві також інформують, що МЗС "не пов'язує вписання громадянина/громадян України до списку небажаних осіб з візитом міністра Вітольда Ващиковського до Львова".

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, глава МЗС Польщі нещодавно повідомив, що список "небажаних осіб" є коротким і містить всього "кілька прізвищ".

Читайте також: Польща заборонила в'їзд кільком українцям - Ващиковський

Як інформувало агентство, Ващиковський на початку листопада перебував у Львові. Там він мав широку програму зустрічей з представниками місцевої влади й місцевої польської меншини, відвідав польські місця пам’яті.

Ващиковський заявив у Львові представникам польських медіа, що Польща очікує від України реальних кроків щодо українсько-польського примирення у питаннях спільного історичного минулого і що українські пам’ятники, які збудовані у Польщі незаконно, без згоди польської влади, повинні бути визначені як нелегальні, а їхній демонтаж залежить від місцевого самоврядування.

Під час візиту він відмовився відвідати Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" через позицію його директора Руслана Забілого про те, що Польща 1918 року окупувала Західну Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-