“Чорний список” Ващиковського: Польща підтверджує першу відмову на в’їзд

“Чорний список” Ващиковського: Польща підтверджує першу відмову на в’їзд

Укрінформ
МЗС Польщі підтвердило, що секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, пам’яті учасників жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета є в “чорному списку” осіб, яким заборонено в'їжджати до Польщі.

Про це в суботу повідомив директор прес-служби МЗС Польщі Артур Ломпарт, інформує РАР.

“Рішення про заборону в'їзду до Польщі для секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, пам’яті учасників жертв війни та політичних репресій є наслідком квітневого рішення Українського інституту національної пам’яті про заборону пошуків і ексгумації польських жертв війни і конфліктів на території України”, - повідомив представник МЗС РП.

Він додав, шо пропагування злочинних ідеологій, зокрема нацизму, у Польщі заборонено.

Речник Бещадського відділу Прикордонної служби Польщі Елжбета Пікор в суботу підтвердила, що Шеремету в суботу не було впущено до Польщі на пункті пропуску “Медика-Шегині” у зв'язку з тим, що його особисті дані є у базі осіб, яким заборонено в'їзд до РП.

Читайте також: Польща досі ставиться до України, як до радянської республіки - В'ятрович

Як повідомляв Укрінформ, у суботу о 12:00 на міжнародному пункті пропуску "Шегині" польські прикордонники не впустили в Польщу Шеремету, який їхав у Ланцут разом із делегацією товариства "Надсяння" для вшанування загиблих українських воїнів УНР. За словами українця, спочатку в нього забрали паспорт і наказали чекати керівника зміни. Останній повідомив, що Шереметі заборонено в’їзд до Польщі. Прикордонники повідомили українцю, що йому заборонено в'їзд на рік у Польщу і зону Шенгену.

З цього приводу до МЗС України в суботу викликано посла Польщі в Україні Яна Пєкла.

Раніше глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський повідомив, що він підготував “короткий” список українців, яким заборонений в'їзд до Польщі. Водночас, він повідомив, що Варшава публічно не інформуватиме про те, кого внесено до цього списку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-