МЗС викликало посла Польщі через заборону в'їзду українцю

МЗС викликало посла Польщі через заборону в'їзду українцю

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України викликало посла Польщі у зв'язку із забороною на в'їзд до цієї країни секретарю Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, пам’яті учасників жертв війни та політичних репресій Святославу Шеремету. 

Про це в суботу повідомила у Twitter речниця МЗС України Мар'яна Беца.  

"Терміново викликаємо Посла Польщі в Україні у зв'язку з недопуском секретаря Державної міжвідомчої комісії Святослава Шеремету до Польщі", - зазначила вона.

Як повідомляв Укріфнорм, у суботу о 12:00 на міжнародному пункті пропуску "Шегині" польські прикордонники не впустили в Польщу відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремету, який їхав у Ланцут разом із делегацією товариства "Надсяння" для вшанування загиблих українських воїнів. За словами українця, спочатку в нього забрали паспорт і наказали чекати керівника зміни. Останній повідомив, що Шереметі заборонено в’їзд до Польщі.

Прикордонники повідомили українцю, що йому заборонено в'їзд на рік у Польщу і зону Шенгену.

Раніше в МЗС Польщі заявили, що країна публічно не інформуватиме про те, кого внесено в "чорний список" українців, яким заборонено в'їжджати до Польщі.

Читайте також: Перший пішов: до Польщі не пустили українського чиновника з чорного списку

Водночас глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що цей список небажаних осіб є коротким і містить всього "кілька прізвищ". 

Польські ЗМІ недавно повідомили, що Шеремета є у списку українських чиновників, яким заборонено в'їзд до Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-