МЗС не отримувало списку осіб, яким заборонять в'їзд до Польщі - Беца

МЗС не отримувало списку осіб, яким заборонять в'їзд до Польщі - Беца

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України наразі не отримувало від польської сторони списку осіб, яким буде заборонено в'їзд до Польщі.

Про це заявила в ефірі "112 каналу" в понеділок, 13 листопада, речник МЗС Мар'яна Беца, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Про список (осіб, яким буде заборонено в'їзд до Польщі. - Ред.) на цю хвилину польська сторона нас офіційно не повідомляла", - сказала Беца.

Разом з тим, додала Беца, позиція України щодо українсько-польських відносин є незмінною: не варто політизувати історичне минуле, а історію варто залишити історикам.

 "Україна і Польща є стратегічними парнерами, ми налаштовані виключно на конструктив і не маємо наміру застосовувати політичну логіку до історичних подій між двома країнами. Для нас надзвичайно важливо, щоб примирення не розглядалося як політика. Перш за все примирення - це про людей, а не про політику чи чиїсь інтереси", - наголосила речник МЗС.

Читайте також: Польща не називатиме імен українців, яким заборонили в’їзд

 Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський в інтерв'ю виданню Dzienik Gazeta Prawna заявив, що офіційна Варшава не оприлюднюватиме список осіб, яким заборонено в'їжджати до Польщі, а також, що цей список є коротким і ця заборона не суперечить правилам Шенгену.

Нещодавно Ващиковський повідомив, що Польща запровадить “чорні списки” українців, які “носять мундири СС Галичина”, або перешкоджають в адміністративному плані проведенню ексгумацій польських поховань в Україні. Польська сторона не хоче офіційно підтвердити, чи заборона стосується голови Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, якого вони вважають особисто відповідальним за польсько-українські проблеми в історичному аспекті. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-